RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Македония изненада Израел в група А

Публикувано в: Баскетбол, Европа
23:03, 8 сеп 2009, Автор: , Преглеждания:30

eurobasket2

Днешният ден предложи на почитателите на баскетбола изключително интересни сблъсъци от Европейското първенство по баскетбол в Полша. Група А се очертава да бъде една от най-завързаните на шампионата. Жребият определи да се изправят един срещу друг Македония и Израел, а в късния двубой сили премериха Гърция и Хърватия.

Благодарение на познатите у нас Ристе Стефанов и Перо Антич, западните ни съседи постигнаха изключително ценна победа срещу Израел с 82:79. Двата състава демонстрираха много борба по цялото игрище и логично нито един от противниците не успя да натрупа сериозна преднина. По този начин тимовете се оттеглиха на почивка при 39:40 за Македония. Израелците разчитаха най-вече на Тал Бурщайн и Йотам Халперин, като те реализираха и най-голям актив, завършвайки срещата съответно с по 25 и 20 точки. За нашите съседи най-резултатен беше бившият играч на Лукойл Академик Перо Антич с 19 попадения. След днешния успех македонците се върнаха в битката за класиране в следващата фаза като имат победа и загуба на турнира. За израелците това е второ поредно поражение и те почти нямат никакви шансове да продължат напред.

Другият мач в групата не беше чак толкова оспорван като Гърция спокойно надделя над Хърватия, доминирайки през цялото времетраене на срещата. Единствено лекото отпускане на нашите комшии позволи на съперниците им да стопят част от пасива си, но разликата не падна под шест точки. Хърватите разчитаха най-вече на Юкич и Вуйчич, но силите им стигнаха единствено до почетна загуба. На другия полюс бяха Бурусис и Спанулис, които бяха основните играчи за гърците. В крайна сметка след края на четвъртата част на таблото светеше 76:68 в полза на домакините от предпоследната олимпиада. С този успех Гърция се утвърди на първото място в групата с две победи от два мача. Хърватия, след поражението днес, има вече една победа и една загуба.

Утре един срещу друг ще играят Израел и Гърция, а в ранния мач сили ще премерят Македония и Хърватия.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации