RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кръгове от Гран при сериите в Далечния Изток

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
21:21, 10 ное 2009, Автор: , Преглеждания:80

UntitledСлед европейските кръгове в Гран при надпреварата по фигурно пързаляне, кънки кервана се премести в Далечния Изток за следващите два кръга от надпреварата в Китай и Япония.

Преди седмица в Пекин се състоя третия кръг от борбата на най-добрите. При мъжете победи Нобунари Ода от Япония, събрал 239.58 точки, на второто място остана Ейван Лисачек от САЩ с 239.58 точки, а на третото място остана Сергей Воронов от Русия с актив от 220 точки. За японеца това е втора победа в сериите, след като триумфира в Париж, миналия месец.

При дамите победи отново представителка от страната на изгряващото слънце. Акико Сузуки показа най-добрите програми на китайския лед и заслужено победи в надпреварата. Втора остана Киира Корпи от Финландия, докато трета остана канадката Джоани Рошет от Канада. Доминацията на представителите на домакините при спортните двойки бе пълна, като на първите две места се класираха две китайски двойки. Шампиони станаха Шен и Жао, докато със среброто се задоволиха Дан Жанг и Хао Жанг(на снимката, долу). Бронза остана за украинската двойка Татяна Волознар и Станислав Морозов. Интересно беше и при танцовите  двойки, където високата си класа показаха американците Белбин и Агосто (на снимката, вляво) изпреварили с убийствена разлика вторите Яна Хохлова и Сергей Новицки от Русия. Трети останаха на само шейсет стотни от среброто италианци Фаиела и Скали.

_45179975_466-1200-getty-skate

ISU+NHK+Trophy+Figure+Skating+Day+2+d6jAJCTqTqJlМиналият уикенд домакин на четвъртия кръг от Гран при сериите, бе олимпийският лед в Нагано, Япония. При мъжете класата си загатна Браян Жубер от Франция, който показа на компетентната японска публика, че е истински фигурист, а не само скачач. Освен перфектни скокове Жубер, показа и впечатляваща хореография и красиви стъпки, като даде сериозна заявка, за златния медал на Олимпиадата във Ванкувър, където се очаква битката да бъде повече от жестока. Втори се нареди далеч след Жубер, американеца Уиър, изпреварил само с няколко стотни от точката чеха Брезина за сребърния медал. Брезина направи страхотна волна програма и от шеста позиция след кратката взе бронзовия медал в NHK Trophy. За съжаление на домакините Даисуке Таканаши се представи най-добре от японските фигуристи на леда в Нагано, но остана извън тройката. Все пак Мики Андо зарадва местната публика с победата си при дамите. Това е втора победа на японската фигуристка за този сезон в сериите, след като в Москва триумфира преди две седмици. С малки разлики зад нея останаха Алена Леонова от Русия и Ашли Вагнер от САЩ. При спортните двойки се разви истинска битка за златните медали, като вторите след задължителната програма Панг и Тонг (на снимката, вляво) с много силна волна успяха да спечелят битката за първото място. Кавагути и Смирнов от Русия, не издържаха на напрежението и останаха втори в крайното класиране. Трети се наредиха Иноуе и Болдуин от САЩ. За китайската двойка това бе втори триумф за последните две седмици след, като в Москва показаха най-стойностни игри при спортните дуети  и спечелиха „Ростелеком къп“. Мерил Дейвис и Чарли Уайт от САЩ изтанцуваха най-добре трите танца от надпреварата при танцовите дуети и логично след три първи места спечелиха NHK Trophy, след като преди две седмици победиха в гран при Москва. Далеч назад останаха Шинеъд Кър и Джон Кър от Великобритания останали втори, докато последното място на почетната стълбичка заеха Ванеса Крон и Пол Пойрие от Канада. От 12 ноември най-добрите фигуристи ще спорят на „Скейт Америка“ в Лейк Плесид.

ISU+World+Figure+Skating+Championships+Day+M3qnK5wQUD7l

снимки: Getty Images

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации