RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Айс Пик и Славия обраха всичко в първия кръг на държавното по шорттрек

Публикувано в: Зимни, Шорттрек
10:02, 30 ное 2009, Автор: , Преглеждания:280

2009-01-16-cl-IZURKYPHLМарина Георгиева-Николова (на снимката) спечели две титли на провелото се през уикенда състезание от първия кръг на държавното първенство по шорттрек, докато Евгения Раданова се утеши с една.

Марина успя да спечели титлите на 500м и 1500м, изпреварвайки Раданова, която зае вторите места в двете дисциплини. Трета на най-късата дистанция финишира Рая Захариева, а на 1500 метра с бронза се окичи Гергана Пацова. В неделния старт титлата на 1000м успя да грабне най-титулуваната ни състезателка в ледената формула за всички времена Евгения Раданова, изпреварвайки Марина Георгиева-Николова и Рая Захариева. Всички медалистки се състезават за Айс Пик.

При мъжете на 500м титлата грабна Асен Пандов, пред Кирил Пандов и двамата от Славия, докато трети на спринта остана състезателя на Айс Пик – Асен Йорданов. Последният спечели титлата на 1500м изпреварвайки съотборника си Петър Петров, докато трети остана Кирил Пандов. На 1000м се повтори класирането от надпреварата на 500м, като титлата отново грабна Асен Пандов, изпреварил брат си Кирил, а трети се нареди Асен Йорданов.

Щафетите на Айс Пик спечелиха надпреварата при мъжете и жените. При юношите на 1000 метра титлата грабна Цветан Цанков от Славия, пред Тони Попов състезаващ се за Ледени звезди и Евгени Дочев (Айс Пик). При девойките първа отново е състезателка на Славия – Нели Цанкова. На втора и трета позиция завършиха съответно Даяна Янева от Славия и Петя Георгиева от Айс Пик. Следващият кръг от държавното първенство ще се състои догодина през януари.

снимка: bulpress.net

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации