RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Свендсен с първи успех за сезона

Публикувано в: Биатлон, Зимни
20:32, 3 дек 2009, Автор: , Преглеждания:197

BIATHLON-ITALY/

След като вчера дамите откриха сезон 2009/2010 от Световната купа по биатлон с индивидуалния старт на 15 километра, днес бе ред на мъжете да се впуснат по снежното трасе на Йостерзунд за 20 километра непрекъсната изтощителна битка.

Победител стана Емил Хегле Свендсен, който изпревари конкурентите си с 19 от 20 на огневия рубеж и страхотни бегови показатели. Норвежецът допусна само една грешка при първата си стрелба от положение „прав“, но това му бе напълно достатъчно, за да триумфира като първенец в състезанието и заслужено в събота ще носи жълтия стартов номер. Изненадата определено поднесе Тим Бърк. Американецът демонстрира изключително голямо израстване и много добра форма, като след само един пропуск с пушката, той се нареди веднага след Свендсен с изоставане от 35 секунди. Почетната стълбичка се допълни от Кристоф Зуман. Австриецът доказа, че тази година отново ще бъде фактор в мъжкия биатлон, а днес само грешка в последната стрелба му коства успеха в състезанието.

Носителят на Световната купа от миналата година Оле Ейнар Бьорндален не съумя да покаже най-доброто от себе си и финишира на незавидната 43-та позиция. Легендарният норвежец нямаше ден на огневия рубеж и пропусна цели пет патрона. Така той остана извън точките в състезанието.

Изключително силно се представиха българите Красимир Анев и Михаил Клечеров. Анев записа 19 от 20 точни изстрела и доброто бягане му помогна да стигне до престижното 37-мо място, което означава, че нашето момче ще прибави и точки за класирането. 20 секунди не достигнаха на рожденика днес Клечеров да влезе в първите 40 и след 20 километра, той финишира на 46-та позиция. Другите двама българи Мартин Богданов и Владимир Илиев останаха съответно 99-ти и 86-ти в крайното подреждане.

1 коментар

  1. Браво на Анев, успя да задмине Бьорндален, това ще си е спомен за цял живот.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации