RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Олофсон с победа в дамския спринт в Хохфилцен

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:29, 11 дек 2009, Автор: , Преглеждания:35

olofson

Световната купа по биатлон набра скорост с пълна сила и днес борбата за титлата се поднови със стартовете в австрийския курорт Хохфилцен. Първи по пистите се пуснаха дамите в поредния за сезона спринт на 7,5 километра. Победителка стана феноменалната Анна Карин Олофсон-Зидек. Шведката демонстрира изключително силно бягане и без грешка на огневия рубеж, финишира с общо време от 23:10.8 минути. Един номер след нея пък стартира временната водачка в генералното класиране Хелена Йонсон. Тя беше по-бавна със ските от своята сънародничка, но по-бързата стрелба й помогна да се задържи в челото. След динамична последна обиколка, Йонсон не съумя да намери сили за нещо повече от втората позиция с изоставане от 11.1 секунди. Трета днес остана Олга Зайцева, като рускинята демонстрира страхотните си бегови възможности в края на надпреварата. Само грешката й в стрелбата от положение „прав“ я лиши от възможността да се бори за по-предно класиране и тя инкасира пасив от 49.7 секунди от времето на победителката. Шестицата се допълни от германките Симоне Хаусвалд и Тина Бахман, както и от представителката на „сборная“ Олга Медведцева.

В утрешното преследване място успя да намери и българката Емилия Йорданова. Със стартов номер 76 нашето момиче направи чудесно състезание и без грешка с малокалибрената пушка, тя финишира 53-та с изоставане малко над 3 минути. В спринта взеха участие още три български биатлонистки. Нина Кленовска остана 70-та след един пропуск при втората си стрелба, като тя не разпредели правилно силите си и видимо отпадна физически в последните два километра. Другите две наши представителки Дафинка Коева и Ния Димитрова не се представиха добре, завършвайки 110-та и 117-та съответно с по три и шест грешки.

В програмата за днес е предвиден още един старт. Това е мъжкият спринт на 10 километра, където България ще бъде представена от четирима българи. Михаил Клечеров, Владимир Илиев, Красимир Анев и Мартин Богданов ще се опитат да намерят място в първите 60, което ще им гарантира участие в преследването утре.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации