RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хелена Йонсон триумфира в първото преследване за сезона

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:09, 12 дек 2009, Автор: , Преглеждания:65

helena_jonnson

Представителката на Швеция Хелена Йонсон спечели първото преследване за този сезон, след като триумфира безапелационно на СК в Хохфилцен.

Лидерката в генералното класиране тръгна от втора позиция, след своята сънародничка Ана-Карин Олофсон-Жибек, но след отлична последна стрелба успя да излезе начело и да спечели втора победа от началото на сезона. Йонсон приключи надпреварата с време 34,09,1 минути и само една пропусната мишена. Така след този успех шведката вече има актив от 217 точки и увеличи преднината си пред Олофсон на 37 пункта.

В последната стрелба се реши и състезанието в днешното преследване. Йонсон, Олофсон и Хаусвалд дойдоха едновременно на стрлбището, но последните две направиха по цели три грешки и това ги изхвърли от борбата за почетната стълбичка. От тези грешки успяха да се възползват рускините Светлана Слепцова и Олга Зайцева. Слепцова направи само две грешки и успя да завърши на второ място, изоставайки на 31,7 секунди от победителката. Зайцева също имаше две пропуснати мишени, но бе малко по-бавна от своята сънародничка, но все пак финишира на трета позиция.

Мартин Глагов-Бек се класира на четвърто място само с един пропуск, а изненадата днес беше словачката Анастасия Кузмина, която се изкачи от 19-ата до пета позиция, след като порази 18 мишени. Малогабаритната Андреа Хенкел също направи само две грешки като Кузмина, но остана малко зад нея на шесто място. След поразиите, които направиха в последната си стрелба, Хаусвалд и Олофсон завършиха съответно на седма и осма позиция. Носителката на малката световна купа в преследването – Кати Вилхелм, направи много слабо състезание и след четири грешки в стрелбата завърши на 18-о място.

Единствената представителка на България днес – Емилия Йорданова, се изкачи с две позиции в сравнение със спринта и завърши на 51-о място, най-доброто класиране в кариерата на 20-годишната троянка. Еми допусна цели шест грешки при посещенията си на стрелбището и именно това й попречи за по-предно място в крайното подреждане.

Утре от 12 часа на дамите им предстои щафета 4 по 6 км.

снимка: Getty Images

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации