RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Австрийците триумфираха на родна земя в щафетата

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
18:17, 13 дек 2009, Автор: , Преглеждания:80

Par2324637

Австрийските биатлонисти зарадваха сънародниците си по трибуните на трасето в Хохфилцен, като спечелиха втората щафета през сезона. Симон Едер, Даниел Мезотич, Доминик Ландертингер и Кристоф Зуман финишираха за 1:16:13.1, като не оставиха никакви шансове на съперниците си. На второ място е тима на Русия (Иван Черезов, Евгени Устюгов, Николай Круглов, Максим Чудов) с изоставане от 25.7сек, а трети на 32.0 сек останаха германците, в състав Кристоф Щефан, Арн Пайфер, Михаел Грайс и Симон Шемп.

Състезанието беше много любопитно, въпреки че първите три отбора бяха решени още преди предаването от трети към четвърти пост. След двете  стрелби на първите постове Симон Едер изведе Австрия напред, след бързото си и безупречно боравене с оръжието. Руснаците също с чиста стрелба бяха на 6.1сек, а германците с един допълнителен патрон заеха третата позиция. Представителят на Австрия обаче не успя да запази преднината си и при предаването на вторите постове, беше изпреварен от Черезов и Щефан. След първата стрелба от „легнал“ Пайфер изведе „Бундестима“ на първата позиция, но Устюгов върна водачеството на родината си, след много добра успеваемост от положение „прав“. Изненадата след този пост беше отбора на Естония, който показа страхотна стрелба и ски – бягане и зае петото място.

Предаването на третите постове премина в следния ред- Русия, Австрия, Германия, Чехия, Естония и Швеция. Младата звезда на австрийците Доминик Ландертингер за пореден път показа, че го чака голямо бъдеще. Австриецът направи две много бързи и много точни стрелби, като изведе отбора отново на първата позиция и то с 37.7сек преднина. В битката между Русия и Германия, малко изненадващо Николай Круглов се проби и трябваше да върти допълнително 150м.

Така при предаването Австрия имаше комфортната преднина от 49.6 пред Германия и 1.08.9 пред сборния тим на Русия. Кристоф Зуман трябваше просто да задържи преднината си, но опитния биатлонист за малко да се провали, след като при първата си стрелба се наложи да използва и трите си допълнителни патрона за една мишена, което го забави доста. Така изведнъж разликата от около 50сек се стопи на 28, но Шемп и Чудов бяха по- мудни в придвижването си и не се възползваха. Втората стрелба на Зуман премина без проблеми, а Чудов все пак съумя да изпревари германеца. 

Четвърти са французите, които бяха неприятно изненадани от наказателна обиколка и трябваше да наваксват от 18-тото място. При Норвегия, които са шести, ситуацията не беше по- различна. Ларс Бергер имаше големи проблеми с оръжието си и за капак трябваше да влезе в „кошарата“, но спасителят за северняците се оказа Свендсен. След тях са Швеция, които имаха доста куриозно предаване от 3 на 4 пост, като Карл Йохан Бергман се строполи на снега, преди да получи щафетата от Нилсон. Осмицата се затваря на Чехия и Швейцария, а естонците които дълго бяха сред топ 6 останаха едва 12 с три наказателни обиколки.  

Българските представители в лицето на Михаил Клечеров, Владимир Илиев, Мирослав Кенанов и Красимир Анев заеха 18-то място. Клечеров се представи страхотно, като дори ни изведе на 12-та позиция. Щафетата ни вървеше добре като ски- бягане и стрелба, като изключим една наказателна обиколка на Краси Анев. Все пак Анев успя да удържи 18-тото място, на което и получи от Кенанов.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации