RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кристоф Суман с първа победа за сезона

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
17:37, 17 дек 2009, Автор: , Преглеждания:115

Men's pursuit

На изключително тежкото за биатлон трасе в словенския зимен център Поклюка, мъжете трябваше да излъчат победител в индивидуалния старт на 20 километра, който е под номер две за сезона. В отсъствие на най-големите звезди на този спорт в момента Оле Ейнар Бьорндален и Емил Хегле Свендсен, състезанието беше спечелено от опитния Кристоф Суман. Австриецът показа най-здрави нерви на стрелбището от всички и заслужи напълно първото си място. Той финишира с общо време от 52:19.8 минути, като допусна само един пропуск с малокалибреното оръжие при последното си появяване на огневия рубеж. Със същия стрелкови резултат на втора позиция остана Симон Фуркад. Французинът изоставаше само с две секунди при приключване на четвъртото упражнение с пушката, но по-бавното му бягане в последната обиколка не му позволи да се бори за крайния успех в състезанието. Норвежците все пак не останаха без представител на почетната стълбичка. Александър Ос демонстрира страхотната си форма и с 19 от 20 точни мишени зае престижното трето място с пасив от 30.7 секунди от победителя. По-назад в класирането, четвърти финишира чехът Михал Шлезингер, следван от другия французин Венсан Джей. Шестицата се затвори от ветерана в надпреварата Томаш Сикора, като само той от водещите биатлонисти завърши с повече от един пропуск.

В състезанието участие взеха и четирима българи. Те не се представиха по най-убедителния начин и не съумяха да запишат точки за генералното класиране. Най-предно място зае Михаил Клечеров, който с общо три грешки в стрелбата финишира 70-ти на 5:30.0 минути от лидера. Владимир Илиев направи четири пропуска на огневия рубеж и остана на 75-та позиция на близо шест минути изоставане. 15 от 20 на Мирослав Кенанов му отредиха 96-тото място в крайното подреждане с повече от осем минути пасив. Въпреки много доброто си бягане днес, осемте пропуска на Красимир Анев го отпратиха на незавидната за неговите амбиции 101-ва позиция. Така нашите биатлонисти ще чакат спринта в събота, за да се надяват на по-добро представяне и евентуално участие в преследването на следващия ден.

Благодарение на успеха си днес и отсъствието на двете норвежки супер звезди, Кристоф Суман излезе начело в генералното класиране за Световната купа. Австриецът ще има аванс от 19 точки пред Емил Хегле Свендсен и при добро стечение на обстоятелствата с предни позиции в следващите стартове в Поклюка, той може да се надява да увеличи преднината си. Свендсен ще остане на временното второ място, но Бьорндален със сигурност ще бъде изместен от Тим Бурк и Симон Фуркад.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации