RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Аксел Лунд Свиндал спечели Супер Г във Вал Гардена

Публикувано в: Зимни, Ски
15:31, 18 дек 2009, Автор: , Преглеждания:78

svindal

Мъжката част от „Белия керван“ продължава своето пътуване по заснежените писти на Европа и тази седмица неговата поредна спирка ще бъде италианският курорт Вал Гардена. За днес беше предвиден вторият Супер гигантски слалом за сезона, в който на старт застанаха общо 65 скиори. Най-бърз по трасето, с денивелация от 627 метра и дължина от почти два и половина километра, беше Аксел Лунд Свиндал. Норвежецът спря хронометрите на 1:38.35 минути и по този начин спечели втората си победа за сезона. Само на 12 стотни след него остана „швейцарското чудо“ Карло Янка, който водеше през по-голямата част от състезанието. Домакините имаха повод за радост, след като техният представител Патрик Щаудахер финишира на третата позиция с пасив от 17 стотни от времето на победителя. Водачът в генералното класиране до този старт Бенямин Райх не кара на познатото ниво и завърши едва 9-ти с изоставане от цяла секунда.

В дисциплината трябваше да участва и българинът Стефан Георгиев. Той обаче не се спусна по трасето и ще запази силите си за по-нататъчните битки по белите писти.

Благодарение на второто си място,  Карло Янка се върна на лидерската позиция в подреждането за големия кристален глобус с 540 точки, а втори, с 25 по-малко е австриецът Бени Райх. Шампионът от днес Аксел Лунд Свиндал успя да измести Дидие Кюш от третото място, тъй като опитният швейцарец допусна грешка и не можа да завърши състезанието.

Във Вал Гардена ще се проведе още един старт за Световната купа. За утре е предвидено поредното спускане и след днешните резултати, то обещава да бъде изключително оспорвано.

1 коментар

  1. shopov казва:

    a na6ia se e upla6il. neznam zasto ne dawat pat na georgi Georgiev mlad i talantliv, xem e spuska4, xem e i slalomist???

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации