RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Линдзи Вон с поредна победа в спускането

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
00:09, 9 яну 2010, Автор: , Преглеждания:79

387451_M23

В австрийския кокетен курорт Хаус им Енщал се състоя отложеният старт в дисциплината спускане, който поради лошо време не можа да се състои в средата на Декември във Вал д’Изер.

Въпреки отшумяващата травма, която „ледената кралица“ Линдзи Вон получи в последните дни на 2009 година, днес тя показа силният си дух и непримироноста си и отново се измя в  лицето на трудностите, грабвайки трета поредна победа от три старта в дисциплината спускане през този сезон. Със стартов номер 16, Вон се спусна повече от перфектно по пистата „Крумхолц“, чийто старт се  намира  на 1447 метра надморска височина, докато финала бе на 740 метра, при денивилация от цели 734 метра. Линдзи показа високата си класа и без видима грешка премина през 40-те врати подредени от треньора Тишхаузер в  по-бързо темпо от своите конкурентки, което и донесе и успеха днес. Американката премина през 2639-те  метра на днешното спускане за 1:38.84 минути изпреваравайки времената водачка до този момент Марион Ролан от Франция с 94 стотни. Все пак Линдзи трябваше да изчака финиширането на останалите 46 състезателки за да бъде сигурна в победата си.

Опитната ветеранка Аня Персон с 22-ри номер показа днес онова славно лице водило я винаги към победата преди време и доста поизпоти Вон, седяща долу на финала цялата изпълнена в очакване. Близките времена на  всяка една контрола, която Аня даваше, изопнаха нервите на американската и противничка, като в крайна сметка съвсем малко не стигна на Персон да грабне победата след, като реализира изоставане от едва 35 стотни от времето на Вон. Все пак 1:39.19 -  времето на шведката бе по-бързо с четири стотни от времето на спусналата се един номер преди нея германка Мария Рийш. По този начин симпатичната скандинавка успя да заеме второто място в крайното класиране днес, и първи подуим за нея от 21.02.2009 година, когато в италианският курорт Тарвисио зае третото място, отново в дисциплината спускане. Дали този резултат е просто фойерверк или Аня Персон, дава индикации за силна форма точно по време на Олимпиадата ще видим в следващите няколко седмици.

Трета днес остана Мария Рийш, която за пореден път този сезон показва много силна форма в скоростните дисциплини, нещо необичайно за техничарка, като нея до този момент. Италианката Надя Фанкини остана на един хвърлей от почетната стълбичка, докато французойката Роланд се нареди пета. Мари Маршан-Арвие от Франция оформи шестицата днес, изоставайки на малко под секунда от времето на победителката. Допълнителна доза атрактивност днес внесе последната стартирала Виктория Ребенсбург от Германия, която успя да вдъхне частица живец в публиката на финала с отличното си каране, донесло и перфектното 16-тото място за нея, на само 1.68 секунди изоставане от Вон. С 50-ти номер австрийката Реджина Мадер успя да се намърда с 29-тото си място в зоната на точките, докато стартиралата с 47-ми номер шведка Кайша Клинг бе последната алпийка взела точки днес, благодарение на 30-тото си място. Утре битката в Хаус им Енщал, като 58-те алпийките записани в стартовата решетка, ще спорят отново за победата в най-бързата дисциплина в програмата на алпийските ски.

foto: Universalsports.com

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации