RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Няма празно за Линдзи Вон – четири от четири в спускането

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
16:15, 9 яну 2010, Автор: , Преглеждания:64

1

Предвиденото за днес второ спускане в Хаус им Енщал валидно за СК бе отложено с около час поради гъстата мъгла спуснала се над пистата „Крумхолц“, което принуди организаторите да съкратят трасето,  предвиждайки състезателките да започват от старта на предвиденото за утре  Супер Г,  което се намира  по-надолу по склона.

Очаквано победата по съкратеното трасе грабна американската алпийка Линдзи Вон, закръгляйки сметката си на четири победи от четири старта в дисциплината спускане  за сезона. За разлика от вчера, днес надпреварата бе доста по-оспорвана, като всичките 57 финиширали спускачки се събраха в рамките на три минути. Линдзи Вон премина за пореден път почти без грешка по поставеното пред нея трасе, и с време от 1:19.12 минути успя да подобри времето на швейцарката Надя Камер, спуснала се първа по пистата днес, с едва 14 стотни – напълно достатъчни за четвъртата победа в сметката на Вон за този сезон в спускането. Камер успя да се възползва от първият си стартов номер и с отлична вакса на своите „хеадки“ заслужи първият си подиум за световната купа. На две стотни зад Камер се нареди стартиралата 29-та подред Ингрид Жакомо от Франция, за която остана третото място днес.

Четвърта се нареди сънародничката и Марион Ролан. Пета позиция зае Аня Персон, която днес не успя да стигне до подиума. Шестицата затвори швейцарката Надя Щиглер oт Швейцария, финиширала със закъснение от 42 стотни от времето на Вон. Със стартов номер 47, Тина Вейрайтер от Лихтенщайн, направи добро спускане по трасето и се нареди 17-та на финала.

Утре битката по пистата „Крумхолц“ продължава със старта на Супер Г-то, където Линдзи Вон има шанс да направи уникален хеттрик от победи в рамките на един уикенд – това, което не можа да стори в Лейк Луис, спряна от Елизабет Гьоргъл или във Вал д’Изер, където времето показа мрачната си страна и попречи на алпийките да стартират.

снимка: Ройтерс

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации