RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Андреа Хенкел с първа победа за сезона на масовия старт в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:49, 10 яну 2010, Автор: , Преглеждания:63

henkel

Андреа Хенкел спечели първия масов старт за сезона при дамите, след като триумфира на Световната купа в Оберхоф с време 40,53,6 минути и само два пропуска на огневия рубеж. Така във второ поредно състезание публиката бе зарадвана от успех на местна състезателка.

На втора позиция финишира Хелена Йонсон, която също направи две грешки при стрелбата, но бе с 23,4 секунди по-бавна от германката. Въпреки това шведката спечели 54 точки за СК и вече има 450 в актива си и е убедителен лидер в класирането на почти 100 пред втората Ана-Карин Олофсон-Жидек.

На трето място завърши Тора Бергер, която бе много близка до победата, но с двете си грешки при последното посещение на стадиона пропусна шанса си. Така норвежката остана трета на изоставане от 40,3 секунди.

Място сред първите осем намериха още Мартина Глагов-Бек, Вита Семеренко, Олга Зайцева и победителката от спринта Симоне Хаузвалд.

Следващите стартове за СК ще бъдат отново в Германия, но този път в Руполдинг. Състезанията ще бъдат между 13 и 17 януари като ще се проведе спринт, масов старт и щафета.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации