RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Свендсен и Бьорндален отвяха конкуренцията в мъжкия спринт в Руполдинг

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
20:10, 14 яну 2010, Автор: , Преглеждания:89

svendsen1

Емил Хегле Свендсен спечели мъжкия спринт на 10 километра, валиден за Световната купа по биатлон, провел се в немския зимен център Руполдинг. В нощния старт по заснежената писта, младият норвежец беше повече от убедителен и не допусна нито една грешка на огневия рубеж, финиширайки с общо време 23:27.5 минути. В същото време по-бързото бягане с писалките му помогна да надвие своя най-голям съперник в шампионата Оле Ейнар Бьорндален. Неостаряващият биатлонист водеше в класирането след втората стрелба, като и той беше безпогрешен с малокалибреното оръжие, но в последната обиколка възрастта си каза думата и Оле отстъпи на по-младия си сънародник. За радост на домакините, третата позиция беше завоювана от Михаел Грайс. Германецът също беше 100 процентов на огневия рубеж, но беговите му възможности към момента не му позволиха да се бори за нещо повече в днешното състезание. След него остана най-бързият ски бегач тази вечер Доминик Ландертингер, който с два пропуска завърши с пасив от само 43.5 секунди от времето на победителя. Шестицата се допълни от братята Фуркад от Франция, като този път Симон надделя над Мартен с разлика от около три секунди.

На старт застанаха и четирима българи. С 80 процента успеваемост при стрелбата, Красимир Анев, Владимир Илиев и Михаил Клечеров финишираха съответно 66-ти, 69-ти и 75-ти. Последният наш представител Мартин Богданов, направи общо четири пропуска с малокалибреното оръжие и завърши на 119-та позиция от общо 131 биатлонисти, преминали трасето.

В генералното класиране за Световната купа по биатлон вече има и нов лидер. Благодарение на 9-тото си място в днешния старт, Евгени Устюгов поведе в подреждането с актив от 352 точки. Само на крачка от върха се изкачи французинът Симон Фуркад, който събра 341 пункта. На трета позиция се свлече американецът Тим Бурк, който днес не беше на ниво и остана едва 31-ви.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации