RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Швеция с победа в щафетата по биатлон, българките последни

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
20:15, 15 яну 2010, Автор: , Преглеждания:76

sweden-team

Снимка: Associated press

Благодарение на лидерката в генералното класиране за Световната купа по биатлон Хелена Йонсон, Швеция стигна до първата си победа за сезона в щафетата на 4х6 километра. Момичетата на „Тре Кронур“, в състав Елизабет Хьогберг, Анна Карин Олофсон-Зидек, Анна Мария Нилсон и Хелена Йонсон, бяха най-бързи по трасето в немския зимен център Руполдинг и финишираха с общо време от 1:17:31.4 часа. При третото предаване шведките изоставаха с 12 секунди от квартета на Русия, но феноменалната стрелба и бързото бягане на Йонсон ги изстреляха на върха. Втората позиция остана за четворката на „сборная“. Рускините финишираха с изоставане от 16.7 секунди от времето на победителките, използвайки само осем допълнителни патрона на огневия рубеж. С феноменална последна обиколка на Тора Бергер, последното място на почетната стълбичка беше завоювано от тима на Норвегия. Те успяха да се измъкнат сухи при стрелбата с малокалибреното оръжие и използваха само шест допълнителни патрона без да въртят наказателни обиколки. Веднага след тях завърши квартетът на Германия. Домакините не бяха на познатото ниво и разочароваха многобройната публика с представянето си. На пето място финишира отборът на Китай, а шестицата се допълни от състава на Чехия.

В щафетното бягане участва и тимът на България. Нашите представителки, в състав Нина Кленовска, Емилия Йорданова, Силвия Георгиева и Ния Димитрова, отново направиха слабо състезание и бяха далеч от своите възможности. С пет наказателни обиколки и 14 допълнителни патрона, „лъвиците“ финишираха на последното 20-то място с повече от 11 минути изоставане от времето на победителките.

До края на този уикенд в Руполдинг остават още три надпревари. За утре са предвидени двата масови старта, а в неделя ще се състои и мъжката щафета на 4х7.5 километра.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации