RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Нина Иванова и Филип Залевски сред първите 16 на Европейското в Талин

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
20:14, 20 яну 2010, Автор: , Преглеждания:186

2

Вчера късно вечерта спортната ни двойка Нина Иванова и Филип Залевски се наредиха на изключителното за българското фигурно пързаляне 15-то място в кратката програма.

Те не се смутиха, че  излязоха първи на леда в естонската столица Талин и успяха да изпреварят цели пет дуета.  За изявите си Иванова/Залевски получиха оценка от 38.56 точки – 24.32 точки за техническа стойност и 14.24 точки за изпълнение, което им отреди 15-та позиция. Това е и най-доброто класиране за българската двойка на европейско първенство, което им осигури място на финалната волна програма тази вечер. Преди малко Нина и Филип излязоха за втори път на леда в „Саку Суурхал Арена“, като  стартираха трети в първа стартова група. За изпълнението си във волната програма получиха оценка от 67.75 точки – 37.71 точки за техническа стойност и 31.04 точки за изпълнение. Така нашите млади фигуристи събраха обща оценка от 106.31 точки, което към момента им осигурява четвърта позиция след приключването на съчетанията на четири двойки. Най-вероятно те ще заемат 16-тата позиция в крайното класиране, като за справка  миналата година на еврошампионата Иванова и Залевски останаха 21-ви и не успяха да се класират за волната програма.

1

Иначе след кратката програма вчера очаквано при спортните двойки поведоха двукратните световни и трикратни европейски шампиони Альона Савченко и Робин Шолкови от Германия, които имат 74.12 точки в актива си. След тях на малка разлика са европейските вицешампиони от миналата година Юко Кавагучи и Александър Смирнов от Русия със 73.92 точки, а трети засега са Мария Мухортова и Максим Транков от Русия със 73.54 точки. След 20:30 часа наше време стартират и останалите три групи, които ще определят имената на новите шампиони при спортните двойки.

3

Вчера, Европейското първенство в Талин,  стартира със задължителния танц при танцовите двойки. Най-добре с предизвикателството на „Танго – Романтика“ се справиха световните шампиони Оксана Домнина и Максим Шабалин от Русия, постигайки най-високите  оценки за вечерта . Сбора на оценката им бе 42.78, което е  и най-доброто им постижение в кариерата изобщо. Те оставиха на почти пет точки наредилите се на 2-то място техни сънародници  Яна Хохлова и Сергей Новицки събрали 37.87 точки. До този момент най-добрият резултат на Домнина и Шабалин, които пропуснаха почти целия сезон до тук заради травма на Максим, беше 40.77 от Световното първенство през 2009-а година в Лос Анджелис. Трети след тангото се наредиха италианците Федерика Файела и Масимо Скали, чийто резултат след сбор за техника и изпълнение бе  37.47. Четвърти пък са Шиниъд Кър и Джон Кър от Великобритания, постигайки оценка от   36.76. Утре ни очаква безмилостна битка в оригиналния танц, като началото на надпреварата ще бъде от 13:00 часа. Първи на леда ще излезнат 20-те към момента датчани Кателин Гоод и Николай Сьоренсен, докато лидерите излизат в 5 и 6 състезателни серии.

снимки: АП и Ройтерс

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации