RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Плюшченко първи след кратката програма, Кенчадзе предпоследен

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
18:42, 20 яну 2010, Автор: , Преглеждания:63

1

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне от Торино’2006 и трикратен световен първенец Евгени Плюшченко  от Русия поведе след кратката програма при мъжете на започналото вчера  европейско първенство по фигурно пързаляне в Талин (Естония).

Плюшченко получи редордната си за кратка програма оценка от 91.30 точки – 51.10 точки за техническа стойност и 40.20 точки за изпълнение. Той участва на еврошампионата за пръв път от златната за него 2006-та, когато спечели титлата. Той изпълни чисто комбинация от четворен и троен тулуп, троен аксел и троен луц. Втори след него остана бившия световен шампион Бриан Жубер от Франция, събрал 88.55 точки – 47.80 за техника и 40.75 за изпълнение. Трети след кратката програма остана сънародника му Яник Понсеро представил програма оценена от съдиите за 82.40 точки, четвърти се нареди европейският вицешампион за юноши от миналата година Михал Брезина (Чехия) събрал 79.60 точки. Олимпийският вицешампион от Торино’2006 и световен шампион от същата година Стефан Ламбиел от Швейцария остана едва пети, след като бе оценен на 77.75 точки.

Днес на леда в зала „Саку Суурхал Арена“ имаше и български представител при мъжете, където Георги Кенчадзе остана едва предпоследен – 36-ти с 32.02 точки – 14.52 точки за технически елементи и 17.50 точки за изпълнение  и не успя да се класира за волната програма, където участват първите 20-ма след кратката.  Високият  188 см фигурист успя да изпревари само арменеца Пиер Балиан събрал 0.20 точки по-малко от роденият в Тбилиси наш фигурист. Тридесет и шестото място е отстъпление на младата ни надежда, след като воденият от Найден Боричев фигурист преди година бе 30-ти на Еврошампионата в Хелзинки, изпреварвайки цели девет конкурента. Утре вечер, мъжете ще определят кой ще е новия шампион на Европа, след като изиграят съчетанията си от волната програма.

снимка: Ройтерс

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации