RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Йордан Бозов най-полезен в последния кръг

Публикувано в: Баскетбол
14:41, 1 фев 2010, Автор: , Преглеждания:69

Гардът на Балкан Данчо Бозов е с най-добри показатели в 14-ия кръг на бскетболното първенство.

Според специализирания сайт bulgarianbasket.com, това го прави еднолично MVP на кръга. В мача срещу Черноморец Данчо наниза 40 точки, което е и негов личен рекорд за сезона. Освен това той добави 6 асистенции 2 борби и 2 отнети топки. Компания в петицата на кръга му прави и неговия съотборник Наско Радев, който наниза 31 точки, и овладя 7 отскочили от ринга топки. Любопитно е че в символичната петица, четрирма играчи са от мача Балкан-Черноморец. Представители на бургаския отбор са Мартин Дурчев и Брус Браун. Гардът се превърна в герой след като отбеляза решителната тройка секунди преди сирената за край на продължението на мача с Балкан. Дурчев вкара 7 тройки – второ постижение в тази категория за сезона, подаде 4 завършващи подавания, хвана 3 отскочили от таблото топки и отне 2 такива от съперника за коефициент 30. Съотборникът на Дурчев – Брус Браун пък се нареди на четвърто място с коефициент 28. Американският център завърши с дабъл-дабъл – 23 точки и 10 борби, негов осми за сезона, с което води убедително в НБЛ.

Станислав Говедаров (Ямбол) оформя идеалната петица на този 14-ти кръг. Гардът бе в основата на успеха на Ямбол като гост тази вечер в Самоков и завърши с 27 точки, 4 асистенции и 2 овладени топки за общ коефициент 27.

Асен Великов (Левски) е най-добър шести играч с неговите 12 точки, 8 асистенции и 2 отнети топки – коефициент 21 при 11-та победа на Левски от началото на годината в родния шампионат. Левен Белберов (Ямбол) се нареди на второ място сред най-добрите резерви с коефициент 18 – 11 точки, 7 борби и 3 асистенции. Трети остана Христо Николов (Лукойл Академик), изиграл най-добрия си мач за годината – коефициент 16 след 11 точки, 5 борби и 2 асистенции за 26 минути игра.

Оставете коментар

Автор

Димитър Стамов

Подобни публикации