RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Австрия отвя конкуренцията на отборната надпревара в ски скоковете

Публикувано в: Зимни, Ски Скокове
22:39, 22 фев 2010, Автор: , Преглеждания:50

Снимки: www.daylife.com

По традиция програмата на ски скачачите от зимните олимпийски игри завършва с отборното състезание. На шанцата с големина от 140 метра общо 12 тима премериха сили за разпределението на третия комплект медали в този спорт.

Напълно очаквано, златното отличие без никакви проблеми спечели отборът на Австрия. Момчетата на треньора Александър Пойнтнер, в състав Волфганг Лойцл, Андреас Кофлер, Томас Моргенщерн и Грегор Шлиренцауер, не оставиха никакви шансове на своите конкуренти, като не записаха нито един слаб опит. При втората си поява на шанцата, вторият във временното класиране за Световната купа Шлиренцауер постигна феноменален скок от 146.5 метра. По този начин австрийците събраха актив от 1107.9 точки. Сребърният медал отиде при германския тим. Немците, в състав Михаел Ноймайер, Андреас Ванк, Мартин Шмит и Михаел Урман, изостанаха от лидерите с цели 70 точки, но показаха на всички, че напълно заслужават мястото си на почетната стълбичка. Третата позиция беше завоювана от състава на Норвегия. Благодарение на най-добрите си състезатели Том Хилде и Андерс Якобсен, „викингите“ съумяха да преборят отбора на Финландия в последните опити и така да достигнат до пореден медал от отборна надпревара.

Веднага след призовите места завърши съставът на Финландия, следван от коравите японци, предвождани от неостаряващия Нориаки Касаи. Шестицата се допълни от квартета на Полша, който успя да се задържи сред водещите тимове благодарение на носителя на двата сребърни медала от индивидуалните стартове във Ванкувър Адам Малиш. На последните две позиции, даващи право на участие във вторите скокове, финишираха отборите на Чехия и Словения.

1 коментар

  1. nai-sigyrnata titla na tezi igri:)

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации