RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Русия защити титлата си от Торино в щафетното бягане при жените

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
23:13, 23 фев 2010, Автор: , Преглеждания:94

Снимки: www.daylife.com

Квартетът на Русия, в състав Светлана Слепцова, Анна Богали-Титовец, Олга Медведцева и Олга Зайцева спечели женското щафетно бягане на 4 х 6 километра. Това е последен старт за нежния пол от програмата на биатлона във Ванкувър. „Сборная“ бяха повече от убедителни в работата си с малокалибреното оръжие и използваха само пет допълнителни патрона. За пореден път, обаче, техните писалки бяха подготвени по най-добрия възможен начин, което ги направи изключително бързи по двукилометровите обиколки. Олга Медведцева пое третия пост с почти равно време с щафетите на Франция и Германия. След страхотно представяне на опитната рускиня, тя предаде на Олга Зайцева с близо 45 секунди аванс пред останалите отбори. За Зайцева не остана нищо друго освен да довърши надпреварата без никакви проблеми, спирайки хронометрите на 1:09:36.3 часа. По този начин „сборная“ съумя да защити олимпийската си титла от Торино преди четири години.

Сребърното отличие беше завоювано от тима на Франция. „Петлите“ се движеха доста добре до началото на третите постове, където младата Мари Дорен се пропука и въртя цели две допълнителни обиколки, което лиши нейния отбор от възможността да постигне нещо повече днес. Въпреки сериозното изоставане, великолепното бягане и стрелба на Сандрин Баи, позволи на Франция да се добере до втората позиция в крайното подреждане, след като във финалните метри Баи се пребори с Андреа Хенкел.

Бронзовият медал отиде на сметката на Германия. За Бундестима не кара двойната олимпийска шампионка Магдалена Нойнер. Тя беше заместена от колебливата Мартина Бек и това оказа силно влияние върху представянето на момичетата на треньора Уве Мусиганг. Немкините изглеждаха видимо уморени от тежките индивидуални стартове и не бяха равностойни в бегово отношение на тимовете на Франция и Русия. За това свидетелства фактът, че Германия използва само пет допълнителни патрона, колкото и победителките днес, а финишира с пасив от близо 40 секунди.

Извън подуима остана квартетът на Норвегия, въпреки нечовешките усилия на Тора Бергер да навакса изоставането, генерирано от нейните съотборнички. Веднага зад „викингите“ завърши отборът на Швеция, предвождан от Анна Карин Олофсон-Зидек и Хелена Йонсон. Шестицата се затвори от щафетата на Украйна.

1 коментар

  1. Нойнер има да я псуват защо не участва в щафетата.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации