RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Япония разби Казахстан с трицифрен резултат

Публикувано в: Ръгби
10:32, 17 май 2010, Автор: , Преглеждания:90

През настоящия уикенд се състоя предпоследния кръг от Азиатските пет нации, в които впечатляваща победа записа отбора на Япония над Казахстан със 101:7 точки, докато в много равностойна среща Обединения отбор на арабския залив успя да излъже тима на Южна Корея с 21:19 точки.

По този начин момчетата на Джон Кируан оглавиха еднолично таблицата с класирането, като вече имат недостижимите 18 точки от три мача и са на път да спечелят изданието за трети пореден път. Втори към момента са ръгбистите на Хон Конг с 12 точки от три мача, като най-вероятно да успеят да задържат тази позиция. Въпреки победата си  в последния кръг, отбора на Арабския залив приключи борбата за тази година в Петте нации, като събра общо десет точки от четири мача, с което се прости с мечтите си за участие на Мондиала догодина. На последните две места са тимовете на Казахстан и Република Корея, които  ще спорят другата седмица в Инчеон в последната среща от турнира. Съставът на Казахстан въпреки тежката загуба, която претърпя от Япония все още има шансове за второто място, докато „таегуците“ ще трябва играят за своята чест, тъй като дори и при победа твърдо заемат последното пето място, което означава, че догодина ще играят едно ниво по-надолу.

Междувремено съставът на Ливан изигра първата си официална среща за 15-ци в своята история, като в тест мач състоял се в Дубай, момчетата от Ливан успяха да победят Йордания с 27:8 точки. Ливан има силни гарнитури по ръгби 7 и ръгби 13, но ето че навлиза и в дълбоките води на ръгби 15. Ето и кои срещи остават до края на турнира:

22.05.2010 – Япония срещу Хонгконг

22.05.2010 – Република Корея срещу Казахстан

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации

Още от

Ръгби