RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Франция и Англия с победи на юношеското първенство в Аржентина

Публикувано в: Ръгби
21:22, 6 юни 2010, Автор: , Преглеждания:60

В група Б младите формации на Франция и Англия успяха да спечелят своите първи срещи в турнира. Двете битки се изиграха на стадиона в Росарио, като домакините от Аржентина се опитаха да дадат отпор на английските си връстници, но силите им стигнаха само за 22 точки (три реализирани есета), докато „островитяните“ реализираха цели 48 пункта(пет реализирани есета).

Другата среща бе доста по-интересна, като до края на мача крайният резултат не беше никак ясен, тъй като на таблото бе изписано 22:22. Все пак „петленцата“ успяха да вкарат от наказателен удар в 45-та минута на второто полувреме, като точен за тях бе Жил Бош, с което стигнаха до победата – 25:22 точки. Следващите срещи са на 9-ти юни, когато Англия се изправя срещу Ирландия, докато „ягуарите“ от Аржентина ще трябва да се изправят срещу Франция в защита на своята чест.

В група В нямаше никакви изненади, като фаворитите взеха своето без особени усилия. Южноафриканският отбор успя да изнесе чудесен урок на връстниците си от Тонга, побеждавайки ги с 40:14 точки, докато младите австралийци сломиха набързо Шотландия с 58:13 точки, записвайки впечатляващите девет есета в мача. Така на 9-ти Шотландия ще се изправи срещу ЮАР, докато търсещите следващата си жертва момчета от Австралия ще трябва да покажат на връстниците си от Тонга някои тънкости на играта.

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации

Още от

Ръгби