RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Двойна радост за Бундестима в копието, Шпотакова остана с бронз

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика
23:48, 29 юли 2010, Автор: , Преглеждания:41

Шампионката Щал (вдясно) и подгласничката й Оберфьол

Страхотна вечер в Барселона имаха атлетките от Германия. Само от 2 дисциплини те събраха 2 златни и 1 сребърен медал, с което се изкачиха на четвъртото място, след отборите на Русия, Великобритания и Франция. В хвърлянето на копие Линда Щал и Кристина Оберфьол пречупиха съпротивата на фаворитка номер 1 за златото Барбора Шпотакова от Чехия.

С петия си опит Линда Щал събуди публиката от транса, в който бяха изпаднали, след като постигна страхотните 66.81м. Това е най-доброто й хвърляне досега в кариерата и заслужено си спечели златото. Битката за втората позиция остана отворена, като петия резултат на Кристина Оберфьол бе с мярка от 65.58м. Европейската рекордьорка с 72.28м, Барбора Шпотакова имаше възможност да се пребори за среброто, но след като получи неприятни болки в лакътя прати копието на 65.09м, което й отреди третата позиция.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации