RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Идоу и румънец разказаха играта на Тамго в Барселона

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика
22:40, 29 юли 2010, Автор: , Преглеждания:96

Филипс Идоу

Филипс Идоу от Великобритания и Мариан Оптеа от Румъния затвориха устата на големия фаворит за титлата при мъжете в тройния скок Теди Тамго от Франция. Европейският рекордьор се закани, че ще скочи 18м и че британецът не представлява заплаха за златния му медал.

Екстравагантният Филипс Идоу от Великобритания направи четири отлични опита и записа най-добрият си резултат в кариерата. Идоу не се поддаде на напрежението и още от самото начало скоковете му бяха  по-д0бри от тези на французина. Шампионският скок за новият еврошампион се оказа четвъртият, като той постигна страхотните 17,81м. На втора позиция със сребро е изненадата румънецът Мариан Оптеа. Северният ни съсед, който от време на време работи с български треньор, постигна страхотните 17.51м. С бронза остана френската надежда Теди Тамго със скромните за него 17.45м.

За съжаление нещастието на българската атлетика продължи и във вечерната сесия. Представителят ни Момчил Караилиев не показа това на което е способен и завърши последен с 2 фала и изключително лошия скок от само 15,24м.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации