RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Изненадваща немска победа на 100м жени

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика
23:19, 29 юли 2010, Автор: , Преглеждания:118

Щастливата шампионка Ферена Зайлер

Ферена Зайлер от Германия изненадващо спечели спринта на 100м в Барселона и стана новата европейска шампионка. Немкинята остави зад себе се двете французойки, които бяха определяни за по-вероятните шампионки.

Ферена Зайлер донесе злато на Германия в 100м спринт, след като подобри личния си резултат, въпреки насрещния вятър от -0,6м/сек. Новата еврошампионка спря хронометрите на 11.10сек, докато втората Вероник Ман от Франция завърши само на стотна след нея. С бронза се окичи сънародничката на Ман, Мириам Сумар, която финишира за 11.18сек. Норвежката Езин Окпараебьо се класира на неприятната четвърта позиция, но може да е доволна, тъй като постави нов национален рекорд на Норвегия от 11.23сек. Европейската рекордьорка от Будапеща ’98 Кристин Арон не беше на нужното ниво и завърши последна с 11.37сек.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации