RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лоша сутрин за българската атлетика в Барселона

Публикувано в: Лека Атлетика
14:27, 29 юли 2010, Автор: , Преглеждания:66

Спас Бухалов

Много лоша сутрешна сесия имаха българските атлети на Европейското първенство в Барселона. Спас Бухалов и Йордан Илинов приключиха участието си, като  двамата не успяха да преминат през пресявките на квалификациите. В тройния скок Петя Дачева отново показа, че е в добра форма, но и при трита си опита настъпа дъската.

Спас Бухалов започна в овчарския скок на височина от 5,30м. Българинът успя да се спаси от отпадане още на първия си скок, като преодоля летвата от третия опит. Бухалов пропусна скока на 5,40м, което е и най-добрият му резултат за сезона, и отиде директно на 5,50м. За съжаление и трита опита на атлета ни се оказаха неуспешни и той завършва на предпоследното 25-то място, но има една група от трима състезатели, които не са успели да преминат началната височина от 5,10м, което ги оставя извън класирането.

Йордан Илинов стартира в първата група в квалификациите на 200м. Българинът бяга в първи коридор и не стартира лошо. Вторите 100м от бягането му обаче бяха много слаби, а след финала Илинов се прибра куцайки. Данчо записа време от 21.65сек, което е доста далеч от най-доброто му за сезона (20.98сек), и в крайното класиране заема последната 31-ва позиция.

Петя Дачева

Петя Дачева нямаше късмет днес, тъй като точно преди нейният първи опит, организаторите трябваше да сменят дъската. Петминутното забавяне се отрази сериозно на психиката на българката, която и при трита си опита скочи над 14м, но съдиите отсъдиха фаулове. Така българката приключва без резултат и заема последна позиция. Другата ни представителка в тройния скок Андриана Бънова постигна много добър за нея резултат, като с нейните 13.95м се доближи до 14-те метра. Бънова завършва на 18-та позиция от 22 участнички.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации