RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

След драма французин спечели многобоя

Публикувано в: Лека Атлетика
23:04, 29 юли 2010, Автор: , Преглеждания:37

Ромен Бара от Франция вдига победоносно ръце

Двудневна драма и битка съпроводи състезателите в многобоя на Европейското в столицата на Каталуня, Барселона. Най-издръжлив между атлетите се оказа Ромен Бара от Франция и той спечели златото в една от най-трудните дисциплини.

Французинът показа страхотни умения на овчарския скок и бягането на 1500м, като те му осигуриха победата с общо 8453 точки, което е най-добрия сбор в Европа до момента. Със сребърния медал остана холандеца Ело Синтниколас, който записа най-добрия си резултат с постигането на 8436 точки. Андрей Краучанка, който водеше до началото на овчарския скок, взима бронза с резултат от 8370 точки, което е най-доброто му постижение за сезона. Един от фаворитите Дариуш Драудвила от Латвия остана едва на 6-та позиция, но успокоението му е, че постигна най-добрият си сбор от 8032 точки.

От 27 стартиращи 21 атлета завършиха състезанието, което е доста добра успеваемост. Най-големите разочаровани обаче са фаворитът и водач от първия ден Олексей Касянов от Украйна и сърбинът Михаил Дудаш, които напуснаха след доста нелепи контузии.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации