RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шустов надскочи фаворита Ухов и грабна златото

Публикувано в: Лека Атлетика
21:58, 29 юли 2010, Автор: , Преглеждания:45

Иван Ухов (вляво) поздравява новият европейски шампион

Русия постигна очакван двоен триумф в дисциплината висок скок за мъже на Европейското първенство по лека атлетика в Барселона. Изненадващо е обаче името на златния медалист.

Александър Шустов показа, че стартовете и постиженията нямат значение на големи първенства. Руснакът надскочи сънародника си и смятан за най-големия претендент за златото Иван Ухов.

Шустов имаше проблеми с преодоляването на 2,29м и 2,31м, но се стегна и успя да прескочи летвата на 2,33м от първия си опит. Това бе сериозен удар за Ухов, който бе направил повече фаулове в предните височини, и руснакът бутна летвата при 2,31м. Водачът в европейската ранглиста реши да не се възползва от следващите си два опита и отиде направо на 2,35м. Планът за първото място обаче не проработи и след 2 фаул, той трябваше да се задоволи със среброто. Трети с бронз си тръгва Мартин Бернард от Великобритания, който записа най-добрия си резултат за сезона, като преодоля 2,29м.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации