RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Динис защити европейската си титла от Гьотеборг

Публикувано в: Лека Атлетика
13:03, 30 юли 2010, Автор: , Преглеждания:43

Новият стар шампион Йоан Динис

Йоан Динис от Франция защити по великолепен начин евро-пейското си злато от преди 4г. в Гьотеборг. На асфалта в Барселона, французинът бе над всички в 50-те километра спортно ходене. Сребърното отличие грабна Гржегорж Субол от Полша, а с бронза си тръгва руснакът Сергей Бакулин.

 

Йоан Динис премина 50-километровото трасе за време от 3:40:37ч, като малко не му стигна да слезе под 3ч и 40мин, което щеше да е негово лично постижение. Все пак резултата е най-добрият в Европа до момента. Гржегорж Субол успя да се пребори за второто място и финишира за 3:42:24ч, което е личното му най-добро постижение. Най-добър личен резултат записа и бронзовият медалист Сергей Бакулин, който завърши за 3:43:26ч. Ирландецът Робърт Хеферман пък спечели неофициалното състезание за 20 и 50км спортно ходене, като и в двете дисциплини завърши на четвъртата позиция. Днес времето му от 3:45:30ч е и нов национален рекорд на Ейре. 41-годишният представител на домакините Хесус Анхел Гарсия финишира за 3:47:56ч и подобри с близо 7 минути личното си постижение за сезона.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации