RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Рекорд и поредна титла за Франция – този път в стипълчейза

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика
22:39, 1 авг 2010, Автор: , Преглеждания:55

Тази вечер в Барселона падна един доста брадат рекорд на европейските първенства, датиращ от шампионата провел се в Сплит преди 20 години, поставен от Франческо Панета от Италия в дисциплината 3000 метра с препятствия.

Сребърният медалист в стипълчейза от Олимпийските игри в Пекин – Махиедин Мекиси-Бенаба от Франция тази вечер нямаше спирка в тази трудна дисциплина и с помощта на бързите си и издържливи крака успя да постигне доста силен резултат от 8:07.87 минути или с 4 секунди и 99 стотни по-добро време от това на Панета от преди 20 години.

Друг французин Боубдела Тахри стигна до сребърния медал, постигайки 8:09.28 минути, правейки победата за френската школа двойна в стипълчейза.

Битката за бронза разгоряла се до последните метри за радост на домакините местен бегач успя да надделее в нея. С време от 8:19.15 минути – Хосе Луис Бланко успя да се докопа до бронзовия медал, постигайки най-доброто си постижение за този сезон. Само на 49 стотни зад него остана молдовеца Йон Лукианов, който имаше малшанса да остане в подножието на медалите.

Ето какво сподели щастливият шампион по време на флаш интервюто веднага след триумфа:

„Беше много трудно да победя днес, тъй като един от най-добрите състезатели в стипълчейза бе тук – сънародника ми Боубдела, който когато бях юноша гледах по телевизора. Успях да се представя много силно в последните метри, където изковах победата си през тази вечер. Доволен съм, че успях да подобря и рекорда на шампионата.“

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации