RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Цимбика – „новото“лице на ЦСКА

Публикувано в: Коментар, Футбол България
19:44, 28 окт 2010, Автор: , Преглеждания:379

Какво е общото между „Титан“ и ЦСКА освен собственика? Ами тоталната и повсеместна некадърност. И във фирмата, и в клуба, пияни и дрогирани пернишки мутри (като Цимбика) заемат ръководни постове, не плащат  на работници и футболисти и лишени от „акъл и образование“ управляват смайващо некадърно вложените средства.

Много са заслугите на „червените“ управници за разрухата на един от най-популярните клубове в България - напуснатата „Българска армия“, разбитата детско-юношеска школа на клуба, тоталния срив в играта и класирането на тима. Но „приноса“ на пернишките титани роди поне три уникални бисера в новата ни футболна действителност,  за които нямат прецедент:

Първият: Треньорът Любослав Пенев отстранява футболисти от първия отбор за нарушаване на спортния режим. Гуляйджиите са върнати в отбора от ръководството, а Пенев скоро след това подава оставка. Наистина прецедент, който няма аналог в нито един сериозен европейски клуб, но „титаните“ очевидно добре разбират и съчувстват на любителите на чашката и късните запои. Да се чудиш после защо ЦСКА падала от „куцо и сакато“ на зеления терен…

Вторият: В типичен мутренски стил отпреди две десетилетия ръководството праща платени мутрагени да бият свои играчи и фенове. Протестите очевидно ги дразнят. А особено ги възмущава, че битите не си траят и ги изправят пред полиция и съд. Явно живи са още борчетата от рода на покойника Иво Карамански, които смятат, че с пари и млатене могат да се управляват фирми и футболни клубове, дори целия български футбол. Ама те друго не могат да измислят…

Третият: Уникално слабото представяне на отбора на европейска сцена. ЦСКА е била винаги фирмата на България в Европа, независимо от моментната форма и представянето във вътрешното първенство. Но миналата година отборът зае печалното последно място в своеобразната класация по представяне в „Лига Европа“ само с една спечелена точка. А този сезон ще остане и без една. И за провала на международното поле трудно могат да бъдат обвинявани „заговорите“ на Гриша Ганчев,  интригите на „вечния враг“ Левски, „мафията“ в  БФС и т.н. А бе, пусто, не може ли да им пратят Цимбика с ударната група и да ги скапят от бой тия противници, тая УЕФА?

Не се числя към феновете  на ЦСКА и „никога няма да бъда“ между тях. Физиономии като Дучето и Главата погнусяват. Но все пак не толкова, колкото пернишките мутри и напомпаните им с пиене и кокаин слуги. Затова – подкрепа от сърце за протеста на момчетата, които скандират против „боклуците“ и желаят да очистят своя клуб и нашата футболна действителност от тях. Закономерен е фактът, че Валентин Михов категорично отряза „титаните“. Никой уважаващ себе си и играта футболен човек вече не желае да има нещо общо с тях.

А йезуитският въпрос „Какво ще стане в клуба без сегашните благодетели?“ е с лесен отговор. Празно място не остава, нито в природата, нито в живота. И дано следващият собственик на отбора да бъде малко по-образован и умен, да намери в екип по-компетентните футболни специалисти, за да потръгнат нещата. Всъщност, по-зле откъм интелект, организация, класиране, форма, откъм всичко, май „Титан“ и ЦСКА няма накъде по-долу да пропадат.

2 коментара

  1. Милен Велики казва:

    Глава, кой те би?

  2. Светослав Минчев казва:

    Този коментар беше написан 2 дни преди да бъдат блокирани сметките на „Титан“. Но не се правя на пророк. Работата беше ясна още щом ония с двата пръста чело взеха властта в Титан и ЦСКА.

Оставете коментар

Автор

Светослав Минчев

"Хората, които въобще не се интересуват от спорт, не са по-малко ограничени от онези, които не изпитват интерес към музиката, театъра или което и да е изкуство…" Георги Аспарухов

Подобни публикации