RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тройка на Стояновски измъкна Лукойл в Швейцария

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа, Избрано
23:12, 30 ное 2010, Автор: , Преглеждания:61

Тройка на Дамян Стояновски осем секунди преди края на мача донесе инфарктен успех на Лукойл с 69-66 при гостуването на Лугано Тайгърс в мач от третия кръг на Юрочалъндж. Успехът бе трети пореден за българския шампион и го бетонира на първо място в група „C“ на надпреварата.

Началото на срещата по нищо не предвещаваше инфарктния край. През първите десет минути на мача момчетата на Йовица Арсич бяха пълни господари на паркета и водеха с 27-13. През втората част от добрата игра на Лукойл нямаше и помен, домакините се събудиха и след отлична игра обърнаха мача и водеха с 40-38 на полувремето.

Началото на третата четвъртина отново беше за нашите, които успяха да наложат своя стил на игра и да дръпнат с 51-44. Ново отпускане в техните редици позволи на домакините да се върнат в мача и да поведат с 57-54 преди последните десет минути. Те започнаха кош за кош, като нито домакините успяваха да се откъснат осезаемо, нито Лукойл да стопи пасива си. Така се стигна до 66-62 в полза на Лугано 3 минути и половина преди края на мача. Точни изстрели на Доминик Джеймс и Дамян Стояновски изравниха резултата 22 секунди преди края на мача. Дроън пропусна за домакините, за да дойде мига на Дамян Стояновски, който с тройка 8 секунди преди края донесе победата за своите.

За „студентите“ над всички бе Каспарс Камбала, който завърши с 22 точки и 12 борби. Американците Хийт и Джеймс пък добавиха по 11. За домакините 14 точки отбеляза Абукар.

Другият вторник Лукойл гостува в Лисабон на Бенфика.

Оставете коментар

Автор

Димитър Стамов

Подобни публикации