RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Доминация за Норвегия в мъжкия биатлон, Краси Анев 18-ти

Публикувано в: Биатлон, Избрано
20:13, 2 дек 2010, Автор: , Преглеждания:152

След като вчера дамите откриха новия сезон от Световната купа по биатлон с индивидуален старт на 15 километра, днес беше ред на мъжете да преминат 20 километровата дистанция на пистата в шведския зимен център Йостерзунд. Надпреварата се проведе при изключително ниски температури, което допълнително изцеди силите на голяма част от по-неопитните биатлонисти.

Поредната си победа записа носителят на титлата от миналата година Емил Хегле Свендсен (на снимката). Норвежецът буквално летеше по трасето и с общо време от 55:07.7 минути и само 2 грешки на огневия рубеж съумя да постигне нов успех в своята иначе не особено дълга кариера. За това спомогна и фактът, че основният съперник и сънародник на Свендсен, Оле Ейнар Бьорндален, допусна двата си пропуска с малокалибреното оръжие на последната стрелба и с натрупаните наказателни минути завърши на втора позиция с изоставане от 19.1 секунди. Последното място на почетната стълбичка остана за младия французин Мартен Фуркад, който се възползва от пропуските на двамата норвежци и се измъкна напред в класирането след последната си поява на стрелбището. В челната шестица попаднаха още норвежецът Тарей Бьо, големият почитател на SportVOX Томаш Сикора и словенецът Клемен Бауер.

Изключително състезание направи един от тримата ни представители в днешния старт Красимир Анев. Краси показа много добра бегова форма, която беше подплатена и с чудесно постижение 19 от 20 на стрелбището. Това му отреди 18-тата позиция в крайното подреждане. Другите наши биатлонисти Владимир Илиев и Михаил Клечоров финишираха съответно 50-ти и 68-ми. Владко направи 4 пропуска на огневия рубеж, а Мишо записа 75% успеваемост с малокалибреното оръжие.

Следващото състезание при мъжете ще се състои в събота, когато най-добрите биатлонисти ще премерят сили в спринта на 10 километра.

Снимка: Reuters

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации