RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Австриец със сензационен успех в Супергигантския слалом в Бийвър Крийк

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
21:20, 4 дек 2010, Автор: , Преглеждания:43

Австрийският скиор Гьорг Щрайтбергер поднесе сензацията в днешния Супергигантски слалом, след като успя да спечели победата на Световната купа в Бийвър Крийк (САЩ). 29-годишният състезател даде време от 1,17,18, което се оказа достатъчно, за да вземе първия си успех през този сезон.

На второ място пък остана друга изненада от днешния старт – французинът Адриен Тео, който изостана на 11 стотни от победителя. Това постижение е и най-доброто в кариерата на 26-годишния скиор.

Място на почетната стълбичка намери и ветеранът Дидие Кюш. Швейцарецът финишира на 13 стотни от Щрайтбергер, изпреварвайки със седем стотни италианец Кристоф Инерхофер, който приключи четвърти. Марио Шайбер пък остана пети и запази лидерската си позиция в генералното класиране.

Голям провал пък претърпяха представителите на домакините Боде Милър, Тед Лигети, Андрю Уайбрехт и Марко Съливан, след като и четиримата не успяха да завършат състезанието.

След днешния си успех Щрайтбергер поведе в класирането за малката световна купа в дисциплината с актив от 118 точки, на осем от победителя в Лейк Луис Тобиас Грьоненфелдер. Трети пък е Дидие Кюш със 105 пункта.

В генералното класиране за големия кристален глобус Марио Шайбер продължава да бъде начело със 175 точки, пред Михаел Валхофер със 149 и Щрайтбергер със 136.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации