RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Оле Ейнар Бьорндален спечели преследването в Йостерзунд

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
16:14, 5 дек 2010, Автор: , Преглеждания:86

Живата легенда на мъжкия биатлон Оле Ейнар Бьорндален спечели своята първа победа през новия сезон, след като надделя в преследването на 12,5 км в шведския зимен център Йостерзунд.

Норвежецът завърши състезанието за 35,47,7 минути и направи само два пропуска на огневия рубеж – по една грешка в третото и четвъртото си посещение от положение „прав“. Така скандинавецът изпревари победителя от спринта Емил Хегле Свендсен, който днес се отчете със 17 свалени мишени и трите наказателни обиколки в „кошарата“ го оставиха на 26,2 секунди от великия му сънародник.

Последното място на почетната стълбичка пък бе заето от състезаващия се за Словения хърватин Яков Фак, който направи три пропуска в стрелбата, но въпреки това стигна до третата позиция, изпреварвайки с пет секунди четвъртия Тарей Бьо. Третият от спринта Мартен Фуркад пък приключи на пето място в днешното преследване.

Звездата на България Красимир Анев пък странно защо, но не стартира в тази надпревара по преценка на старши-треньора на тима Николай Захаров.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации