RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кузмина триумфира в спринта в Хохфилцен, българките се класираха за преследването

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
16:53, 10 дек 2010, Автор: , Преглеждания:60

Олимпийската шампионска Анастасия Кузмина успя да спечели своята първа победа за този сезон, след като триумфира в спринта на 7,5 км на Световната купа в австрийския зимен център Хохфилцен. Място на подиума намериха още Дария Домрачьова и Кайса Макерайнен.

Рускинята, която се състезава за Словакия беше перфектна, както в стрелбата, така и в ските и завърши надпреварата за 25,30,6 минути. Представителката на Беларус Дарио Домрачьова направи една грешка на огневия рубеж и именно това и коства успеха днес, след като родената в Минск биатлонистка изостана с 19,8 секунди. Кайса Макерайнен пък затвърди добрата си форма от Йостерзунд и приключи на 23,8 секунди от победителката.

Ан-Кристин Флатланд също се представи много силно днес, след като завърши на четвърто място, докато Хелена Екхолм финишира пета, след като в последната обиколка силите и не стигнаха за място на подиума. Шестицата пък бе затворена от Мари-Лор Брюне от Франция.

Българските представителки в Хохфилцен също се представиха добре като и двете си осигуриха участие в преследването. Нина Кленовска завърши състезанието с една грешка и изоставане от 2,34,1 минути, което и отреди 45-ата позиция. Емилия Йорданова също се отличи с девет свалени мишени, но беше по-бавна по пистата и финишира на 59-о място.

След днешния старт Макерайнен запази червения си стартов номер в спринта, след като има 108 точки, докато Домрачьова е втора със 102.

В класирането за Световната купа отново финландката е начело с актив от 198 точки, докато Хелена Екхолм е втора със 176. Ана-Карин Олофсон-Зидек пък има 164 пункта.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации