RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Норвежка победа в мъжкия спринт в Хохфилцен, Краси Анев с ново рекордно класиране

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:47, 10 дек 2010, Автор: , Преглеждания:118

Тарйей Бьо (снимка: REUTERS/Ints Kalnins)

Отборът на Норвегия продължава да доминира в мъжкия биатлон, като от четвърти индивидуален старт, представителите на скандинавската страна извоюваха четвърта победа.

Днес в спринта на 10 км в австрийския зимен център Хохфилцен победител стана младият норвежки представител Тарйей Бьо, който показа завидна класа за своите 22 години и с време 28:17.6 мин. се качи за първи път в кариерата си на подиума. Той бе безпогрешен на огневия рубеж и демонстрира отлични бегови умения в сложните атмосферни условия и изпревари далеч по-именити съперници за първото място. Втори, на 27.5 секунди зад победителя остана украинецът Сергей Седнев, който допусна една грешка при втората стрелба, а французинът Алексис Бьоф спечели престижното трето място в днешната надпревара. Бьоф също допусна една грешка при втората си стрелба и дори можеше да бъде втори, но малко преди финала допусна нелепо падане на един от завоите и в крайна сметка остана трети, с изоставане от 33.3 секунди.

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев продължава силното си представяне от началото на сезона.Талантливият българин извоюва нов личен рекорд при непрестанния сняг в Хохфилцен и завърши на 12-о място с изоставане от точно 1 минута от най-добрия днес. По този начин Краси подобри представянето си от индивидуалния старт в Йостерсунд в изминалия кръг, когато се нареди 18-ти, а в досегашните си три старта има три попадания сред първите 25 биатлониста. Днес Анев, който стартира под номер 27, бе отново безпогрешен в стрелбата си и завърши с време 29:18,1 минути. Така роденият в Самоков българин взе нови 29 точки за Световната купа и си спечели място в преследването утре.

Лидерът в подреждането за Световната купа – норвежецът Емил Хегле Свендсен, бе на 5 стотни от това да влезе отново в призовата тройка, но двете му грешки в днешното състезание се оказаха твърде много за нова негова победа.

Шестицата бе допълнена от австрийците Доминик Ландертингер и Симон Едер, които се представиха на отлично ниво пред родна публика и завършиха съответно на 41.8 и 44.2 секунди от победителя.

Вторият в генералното класиране Оле Ейнар Бьорндален допусна една грешка от положение „прав” и се класира 10-ти днес.

От другите български представители Михаил Клечеров остана на 44-о място с по една грешка в двете стрелби и 2:18,9 минути изоставане. Владимир Илиев пък направи само една грешка – при първата си стрелба, но не можа да влезе в утрешното преследване и остана 63-ти, с изоставане от 2:46,2 минути зад победителя.

Оставете коментар

Автор

Петър Радичков

Подобни публикации