RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Безапелационна победа за Тарей Бьо в мъжкото преследване

Публикувано в: Биатлон, Избрано
12:46, 11 дек 2010, Автор: , Преглеждания:72

Тарей Бьо постигна втората си поредна победа в тазгодишното издание на Световната купа по биатлон. Норвежецът триумфира в преследването на 12.5 километра, което се проведе в австрийския зимен център Хохфилцен. Младият състезател премина дистанцията за време 35:05.8 минути, допускайки само 1 грешка на огневия рубеж при втората си стрелба от положение „прав“. След доминацията си във вчерашния спринт, Бьо продължи да бъде лидер и днес, като не даде шанс на нито един от своите конкуренти да му отнеме заслужения успех. По този начин Норвегия остана единствената държава с победител в индивидуални надпревари през този сезон.

На второ място се класира левичарят от Австрия Симон Едер, който съумя да порази всичките 20 мишени и съвсем логично, тръгвайки от шеста позиция, се добра до място на почетната стълбичка, финиширайки с изоставане от 45.7 секунди. Трети остана руснакът Иван Черезов, който в последните метри с финален спринт се наложи над своя сънародник Евгени Устюгов.

Лидерът в генералното подреждане Емил Хегле Свендсен от Норвегия завърши на пето място, а шестицата се допълни от опитния австриец Кристоф Зуман. Оле Ейнар Бьорндален пък пресече финалната линия седми с цели три грешки при работата си с малокалибреното оръжие.

До края на тази седмица мъжете няма да имат повече индивидуални надпревари, като утре ще се състои щафетата на 4х7.5 километра.

Снимка: Getty Images

Коментарите са затворени

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации