RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Категоричен успех за немската щафета в Австрия

Публикувано в: Биатлон, Зимни
16:42, 11 дек 2010, Автор: , Преглеждания:64

Съставът на Германия спечели първата щафета 4×6 км за новия сезон в дамския биатлон, след като триумфира на Световната купа в Хохфилцен.

Бундестимът, който бе в съставен от Катрин Хитцер, Магдалена Нойнер, Сабрина Буххолц и Андреа Хенкел, завърши надпреварата за час, 16,22,5 минути и използва само девет допълнителни патрона. Така след перфектното си представяне и в стрелбата, и на пистата германките заслужено останаха на първо място.

На втора позиция пък финишира стабилният тим на Украйна, който бе в квартет Оксана Хвостенко, Олга Пидхрушна, Валя и Вита Семернко. Украинките не навъртяха наказателни обиколки и използвайки осем допълнителни патрона се класираха на второ място на закъснение от 59,1 секунди от Германия.

Последната позиция на почетната стълбичка пък бе за четворката на Норвегия, която стигна до бронза благодарение на последния си пост, който бе взет от Тора Бергер. Преди нея пък за „викингите“ се състезаваха Синьове Солемдал, Ан-Кристин Флатланд и Фани Хорн. Скандинавките се отличиха с използването на девет допълнителни патрона и завършиха надпреварата на минута, осем секунди и четири стотни от победителките. След Норвегия шестицата в Хохфилцен бе допълнена от Русия, Франция и Швеция.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации