RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Австрийска доминация на слалома във Вал Д’Изер

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
15:19, 12 дек 2010, Автор: , Преглеждания:68

Марсел Хиршер спечели изключително тежкия слалом, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини, който се проведе на пистата във френския курорт Вал Д`Изер. Австриецът съумя да запаза хладнокръвие и да премине най-бързо трасето, което взе скалпа на голяма част от фаворитите, за общо време от 1:44.70 минути.

За да бъде австрийската радост пълна, втори завърши Бенямин Райх, който финишира с изоставане от 0.31 стотни. Многобройната публика по трибуните остана изключително доволна, заради третата позиция на представителя на домакините Стив Мисилие, който направи феноменален старт, след като тръгна шести във втория манш, което означаваше 24-то време след първото спускане. Мисилие, обаче, кара великолепно, възползвайки се от не много изровеното трасе и така французинът съумя да запише резултат, който в крайна сметка само двама души подобриха. В шестицата попаднаха още Силван Цюрбриген от Швейцария, канадецът Жулиен Кузиньо и опитният скиор от Бундестима Феликс Нойройтер.

В генералното подреждане за Големия кристален глобус продължава да води Аксел Лунд Свиндал с 236 точки, който днес не взе участие. Втори все още е американецът Тед Лигети, който пропусна врата във втория манш, но все пак финишира 25-ти, формирайки своя актив на 227 пункта. На трета позиция изскочи победителят от днешния слалом Марсел Хиршер с 200 точки.

Следващата седмица мъжете се местят в италианския зимен център Вал Гардена, където са предвидени един Супергигантски слалом и спускане, което ще се състои в неделя.

Снимка: Reuters

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации