RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пълна австрийска доминация в ски скоковете, Владко Зографски с първи точки

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски Скокове
00:23, 18 дек 2010, Автор: , Преглеждания:73

След като миналия уикенд любителите на ски скоковете не можаха да се насладят на изявите на своите любимци, днес все пак състезание се състоя. Отговорните фактори в Международната ски федерация взеха решение да преместят една от отложените надпревари в Харахов за днес, когато най-добрите в този спорт премериха сили на шанцата в швейцарския зимен център Енгелберг. Въпреки това, обаче, метеорологичните условия отново не бяха на страната на скачачите и традиционните два опита бяха заменени от само един.

В него най-добре се представи Томас Моргенщерн, който продължава да доминира в Световната купа, инкасирайки победа след победа. Морги постигна 137 метра и с типичния си перфектен летежен стил, той записа актив от 134.4 точки. На 2.2 пункта зад него остана съотборникът му и победител в миналогодишното издание на Четирите шанци Андреас Кофлер. Австриецът прелетя най-далеч от съперниците си, но с по-слаб стил и по-голяма отрицателна корекция заради насрещния вятър, той завърши на второ място. Доминацията на „Рот-Вайс-Рот“ тима беше затвърдена от Волфганг Лойцл, който завърши трети с актив от 128.6 точки. Извън почетната стълбичка се наредиха още финландецът Мати Хаутамяки, другият австриец Мартин Кох и представителят на домакините и четирикратен олимпийски шампион Симон Аман.

Първи точки за сезона спечели и българинът Владимир Зографски. Младият ни скачач се представи великолепно и след скок от 121.5 метра той се класира на 28-ма позиция, за която получи 3 точки за генералното подреждане. Там убедителен лидер е днешният победител Томас Моргенщерн, който има общ сбор от 425 пункта. Далеч назад с 330 е вторият Андреас Кофлер, а трети все още е финландецът Виле Ларинто с 276 точки.

Следващият старт ще се състои утре, когато отново на шанцата в Енгелберг всички се надяват на много по-благоприятни условия с малко вятър и повече емоции.

Снимка: Getty Images

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации