RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Четвърта поредна победа за Томас Моргенщерн в Световната купа

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски Скокове
16:47, 18 дек 2010, Автор: , Преглеждания:90

Четвърта поредна победа за този сезон и общо 18-та в своята кариера записа Томас Моргенщерн. Австриецът спечели надпреварата за Световната купа, която се проведе в швейцарския зимен център Енгелберг. Морги беше безапелационен и в двата си опита и със скокове от 137 и 135.5 метра, той не остави никакви шансове на съперниците си и събра общ сбор от 291 точки.

Втори завърши един от най-опитните състезатели в този спорт Адам Малиш. Полякът беше лидер след първите опити и трябваше да скочи последен. По незнайно какви причини, обаче, той беше пуснат преди Моргенщерн. Така „летящият мустак“ беше задминат от австриеца, изоставайки със само 2.2 пункта. Тройката се допълни от финландеца Мати Хаутамяки, който, благодарение на завидната си стабилност, записа поредния си подиум за сезона. В шестицата попаднаха още победителят от миналогодишните Четири шанци Андреас Кофлер, другият финландец Виле Ларинто и Даики Ито от Япония.

В състезанието участие взе и българинът Владимир Зографски. Нашето момче преодоля със завидна лекота квалификацията, но в основната надпревара имаше лош късмет с метеорологичните условия и така Владко проведе своя опит при силен попътен вятър. Това се оказа непосилна задача за младия ни ски скачач и той не съумя да намери място във втория кръг.

Утре предстои още един старт, когато най-добрите в този спорт отново ще премерят сили на шанцата с големина от 137 метра.

Снимка: Reuters

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации