RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Лошо, Седларов, лошо!“

Публикувано в: Коментар
20:28, 19 дек 2010, Автор: , Преглеждания:463

Репликата от популярния български филм „Опасен чар“ напълно важи за  титаничните , но и трагикомични усилия на провинциалния бос Гришата Седларов да излъчи „Футболист на годината“. За да увенчаят с „лавров венец“ неговия любимец Ивелин Попов босът напъна БФС да промени регламента на конкурса. Речено – сторено! Вместо да посочат първи, втори и трети, както е в престижните европейски класации, нашите журналисти трябваше  да напишат само едно име в анкетата.

На част от тях, творящи предимно в официозите на медийното и виртуално пространство, им пролича кой плаща изговореното и изписаното. То не бе вой, че Бербатов не заслужава да получи наградата чак за 7-ми път, че било време за промяна, че трябвало да се даде път на младите. Бербо се отказал от националния отбор и видите ли един вид не бил достоен…

Само, че всичките медийни игри се провалиха в простата футболна логика. Докато Бербатов за трети пореден път  през февруари вдигаше Карлинг къп, Ивелин бележеше голчета в безличните мачове от едно „родно, мило“,  уговорено и продадено първенство. Докато  във вулкана на препълнения „Уембли“ Берба вкара вълшебен гол за Къмюнити шилд и наниза още ефектни попадения във Висшата лига, Попов бе позорно изгонен в решителен  мач в квалификациите за  групите на „Лига Европа“. Наистина Ивелин отбеляза  на аутсайдера в нашата група Уелс, но едва ли постижението е сравнимо с некакъв си мизерен хет-трик на  „Ливърпул“ или с пента-трика срещу „Роувърс“.
Както и турската Суперлига е несравнима с Премиършип. Справка – резултатите на турския шампион  в тазгодишното издание на ШЛ.

Наистина на талантливите млади футболисти (а Попето е точно такъв!) трябва да им се дава път. Но не и с предварително, откупено признание! Затова и изходът от анкетата, въпреки финасирания медиен лай,  бе предизвестен.

Всъщност, Гришата Седларов, подобно на своя филмов двойник е създал „Далавера-импекс“, която  никога не губи. Нали мащабната реклама на Попов все пак даде резултат и „Газиентепспор“ си плати 2-та милиона за играча на „оранжевите“. Това си е чиста победа, а не провал. А за „Футболист на годината“ Попов ще почака. Поне засега.

Оставете коментар

Автор

Светослав Минчев

"Хората, които въобще не се интересуват от спорт, не са по-малко ограничени от онези, които не изпитват интерес към музиката, театъра или което и да е изкуство…" Георги Аспарухов

Подобни публикации