RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Требъл за Австрия в Енгелберг, Владимир Зографски пак печели точки

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски Скокове
16:57, 19 дек 2010, Автор: , Преглеждания:137

Владимир Зографски направи най-силното си състезание в своята кариера, след като завърши на 23-то място в надпреварата, валидна за Световната купа по ски скокове на шанцата с големина от 137 метра. Нашето момче, което онзи ден завоюва първите си точки, скача при сравнително добри условия по време на първия си опит и това го прати напред в подреждането. Във втория кръг Владко отново беше на ниво и така спечели нови 8 пункта за генералното класиране.

Победител в днешната надпревара стана Андреас Кофлер (на снимката). Австриецът успя най-добре да се приспособи към променящите се пориви на вятъра и по този начин записа четвърти успех в кариерата си. Той събра общо 265.1 пункта, което се оказа непосилен резултат за неговите конкуренти. Втори  с 258.8 остана неговият сънародник Томас Моргенщерн, който беше първи вчера и онзи ден. Морги изоставаше значително след първите скокове, но след 134 метра във втория кръг, попадна за пореден път сред лидерите. Последната позиция на почетната стълбичка беше окупирана от Адам Малиш. Полякът имаше нещастието да скача при силен попътен вятър при началния си опит, което значително го отдалечи от водачите. След това, обаче, „летящият мустак“ прелетя над размерите на шанцата и по този начин се придвижи с цели 14 места напред. В шестицата попаднаха още изненадите на деня Павел Карелин от Русия и германецът Щефан Хоке, както и финландецът Мати Хаутамяки.

Това е и последното състезание преди Коледа за най-добрите ски скачачи. За тях, обаче, няма да има празници, тъй като още на 28-ми започва най-престижната надпревара в календара на Световната купа – Четирите шанци. Първият старт ще се проведе в германския курорт Оберстдорф.

Снимка: Reuters

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации