RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Швеция с победа в смесената щафета, България 16-та

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:00, 19 дек 2010, Автор: , Преглеждания:103

В изключително драматичната смесена щафета на 2х6 и 2х7.5 километра квартетът на Швеция извоюва ценна победа, след като до последния метър не се знаеше името на победителя в днешния старт. Отборът на „Тре Кронур“, в състав Хелена Екхолм, Анна Карин Зидек, Фредерик Линдстрьом и Карл Йохан Бергман, премина най-бързо трасето в словенския зимен център Поклюка за общо време от 1:16:51.7 часа.

Втори, с изоставане от само 3 стотни, финишира тимът на Украйна. Благодарение на чудесното бягане и безгрешната стрелба на Серхий Семьонов и Сергей Седнев, украинците доказаха, че в момента са един от най-хомогенните отбори и тепърва ще виждаме все по-добри изяви от тяхна страна. Тройката допълни съставът на Франция. Мартен Фуркад, който бяга на последен пост, имаше шанса да измъкне победата след точната си стрелба от положение „прав“, но слабото му бягане го лиши от по-предно класиране. В шестицата попаднаха още квартетите на Русия, домакините от Словения и Италия.

На старт застана и българската щафета. Нашите биатлонисти, в състав Ния Димитрова, Нина Кленовска, Мирослав Кенанов и Михаил Клечоров, направиха сравнително добро състезание и завършиха 16-ти с пасив от близо 6 минути от времето на шведите. Единствено опитната Кленовска се пропука при стрелбата от „прав“, където въртя и допълнителна обиколка. Другите българи, обаче, бяха чудесни в работата си с малокалибреното оръжие, загатвайки за големия талант, който притежават.

Това е и последното състезание за годината от календара на Световната купа по биатлон. След Нова Година, най-добрите в този спорт се местят в германския зимен център Оберхоф, където ще бъдат подновени ожесточените битки по белите писти.

Снимка: Reuters

3 коментара

  1. Петър Радичков казва:

    Ужасно слаба стрелба на германката Мириам Гьоснер. Сигурно направи антирекорд, като с 8 патрона свали само 1 мишена. :D

  2. Венелин Петков казва:

    Според мен твърде рано й се гласува такова доверие. Все пак немците, колкото и да са зле в момента, могат да изкарат някоя състезателка, която може да не бяга толкова бързо, но поне да не прави по 4 грешки.

  3. Health Buzz казва:

    Германия както никога е няма в челото. Сигурен съм че ще го коригират това и след нова година ще са отново в челото, всяко състезание.

Оставете коментар

Автор

Венелин Петков. Секция "Волейбол", "Сумо" и "Зимни спортове".

Подобни публикации