RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лукойл сломи швейцарци в мач за престиж

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа, Избрано
20:10, 21 дек 2010, Автор: , Преглеждания:46

Първенецът на България Лукойл-Академик записа пета победа в груповата фаза на третия по сила евротурнир – „Юрочалъндж“. Тази вечер в зала „Универсиада“ шампионите победиха швейцарския Лугано Тайгърс с 90-81 и еднолично спечелиха предварителната си група.

Първата част вървеше кош за кош, като двата тима не се напрягаха много в защита, а залагаха на атрактивни изпълнения в нападения. Със силна серия в последните две минути Лукойл дръпна с 29-22 след първите десет игрови минути.

Швейцарците влязоха по-мобилизирани във втората част, тъй като се нуждаеха от задължителна победа, за да продължат в следващата фаза. Момчетата от страната на шоколада набързо стопиха изоставането си и дори поведоха. Отново силни заключителни минути дадоха аванс от 44-41 за българите.

След почивката двата тима си разделиха по 5 силни игрови минути. Началото бе за госите, които успяха да поведат с 55-50 в средата на частта. Момчетата на Йовица Арсич се мобилизираха и успяха да обърнат мача и да поведат с 65-63 преди последните десет минути.

В тях си пролича по-голямата класа на българския шампион и с решаващи точки на Стойков и Баумън, нашите се поздравиха с победата.

За Лукойл 5 души завършиха с 10 и повече точки. Доминик Джеймс бе най-резултатен с 17, 15 добави капитана Стойков, а с 14 приключи Брендън Хийт.

За гостите ударното трио бе Абукар, Младжян и Ефевпера, които завършиха съответно с 21, 19 и 17 точки.

Оставете коментар

Автор

Димитър Стамов

Подобни публикации