RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мики Валхофер триумфира на спускането в Бормио

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
14:44, 29 дек 2010, Автор: , Преглеждания:44

Михаел Валхофер извоюва победата в спускането на Световната купа в италианския зимен център Бормио на една от най-трудните писти в света – Селвио.

Австриецът завърши състезанието за 1,59,66 минути и по този начин се оказа на върха в Бормио за трети път в кариерата си, след като през 2006 спечели два поредни успеха в рамките на два дни в спускането. Победата пък помогна на Мики, който излезе начело за малкия кристален глобус с 245 точки.

На второ място днес завърши Силван Цурбриген, който изостана на само осем стотни от победителя и така Швейцария продължава да няма победа  за Световната купа на тази писта.

На трета позиция остана представителят на домакините Кристоф Инерхофер, който финишира на 36 стотни от Валхофер. Швейцарецът Патрик Кюнг пък бе сензацията днес, след като завърши четвърти. Гьорг Щрайтбергер и Андрей Шпорн пък допълниха шестицата.

След днешното си второ място Цурбриген поведе в класирането за Световната купа, след като вече има 395 точки, а Мики Валхофер е втори само с един пункт по-малко.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации