RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Германия с категоричен успех в щафетата при мъжете в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
20:26, 5 яну 2011, Автор: , Преглеждания:80

Съставът на Германия спечели по безпощаден начин щафетата 4х7,5 км при мъжете на домашната Световна купа в Оберхоф.

Четворката на Бундестима, която донесе радост на немските фенове се състоеше от Кристоф Щефан, Александър Волф, Арнд Пайфер и Михаел Грайс. Въпреки че първите двама завъртяха по една наказателната обиколка това не се отрази на крайното класиране и след час, 23:53.0 минути германците стигнаха до успеха.

На второ място след финален спринт на Михал Шлезингър завърши тимът на Чехия, а биатлонистът от Централна Европа се пребори не с кой да е, а с великия Оле Ейнар Бьорндален. Чехите, за които останалите три поста бяха Зденек Витек, Ярослав Соукуп и Ондрей Моравец, изостанаха на цели 2,22,8 минути от победителите.

„Викингите“ пък благодарение на Бьорндален и уникално многото грешки на останалите отбори при последната стрелба се добраха до място в тройката. Преди перфектното каране на Оле Ейнар положението за скандинавците бяха утежнили Александър Ос и Ларс Бергер, които записаха цели шест влизания в „кошарата“. Младият Руне Браатсвен пък се представи на добро ниво.

Веднага след тройката на четвърта позиция завърши тимът на Украйна, а Словения се пребори след фотофиниш с Франция за петата позиция. Италия пък остана седма, след като преди последното влизане в стадиона Кристиан Де Лоренци бе втори, но се провали, записвайки три рунда в актива си.

Българският национален отбор, който бе без звездата си Красимир Анев, очаквано не успя да завърши като се движеше на 21-а позиция преди да бъде спрян. За нашия тим пък се състезаваха Михаил Клечеров, Владимир Илиев, дебютантът Иван Златев и Мирослав Кенанов. Единствено Владко се провали при стрелбата си, след като от „прав“ записа три наказателни обиколки.

2 коментара

  1. Петър Радичков казва:

    Уникална щафета! Овациите са за Устюгов – за петте му наказателни обиколки в една стрелба! :D

  2. Eвгени Христов казва:

    Овации не само за Устюгов,а и за Черезов от сборная.Пет мишени ги сваля за 2,47 мин.Уникален :D

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации