RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Кралицата на скоростта“ помете всички на спускането в Заухензее

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
14:23, 8 яну 2011, Автор: , Преглеждания:73

снимка: SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images

Американката Линдзи Вон се върна на пътя на победите след няколкото разочарования в последните състезания. „Кралицата на скоростта“ спечели четвъртото спускане за сезона, след като остана първа в австрийския зимен курорт Алтенмаркт-Заухензее.

Вон, която бе със стартов номер 20, преодоля трасето за 1,46,39 минути и по този начин успя да изпревари ветеранката от Швеция Аня Першон, която остана на 43 стотни от победителката. С днешния си успех Линдзи остана начело в класирането за малката световна купа в дисциплината, след като увеличи актива си на 360 точки. Втора пък е Мария Рийш с 257.

Както вече споменахме втора днес завърши Аня Першон, за която това е първи подиум от много време насам. С днешното си представяне, обаче, представителката на „Тре Крунур“ потвърди максимата, че „формата е временна, а класата вечна“. Място сред първите три намери и австрийката Анна Фенингер, която финишира на 98 стотни от Вон и зарадва феновете в Заухензее.

Мария Рийш завърши четвърта днес и по този начин запази убедителния си аванс в генералното класиране за световната купа, след като вече има 883 точки. Победата на Вон пък увеличи актива и 747 пункта, а трета е Елизабет Гьоргъл с 515.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации