RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лара Гут със сензационна победа на Супер-Г в Заухензее

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
13:56, 9 яну 2011, Автор: , Преглеждания:59

снимка: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Лара Гут хвърли бомбата в днешния Супергигантски слалом в австрийския зимен курорт Албетмаркт-Заухензее, след като успя да стигне до победата.

Швейцарката се спусна със стартов номер 24 и едва ли някой очакваше тя да свали водещата до момента Линдзи Вон, но със страхотно каране младата скиорка завърши спускането си за 1,12,82 минути. Така с преднина от цели 53 стотни Гут спечели днешното състезание.

„Кралицата на скоростта“ пък бе лишена от двоен успех в Заухензее, след като вчера бе стигнала до победата в спускането, но все пак второто и място и позволи да скъси аванса от Мария Рийш за голямата световна купа.

Последната позиция на подиума бе за друга швейцарка – Доминик Жисен, която изостана на 72 стотни от своята сънародничка, качвайки се за първи през този сезон на почетната стълбичка.

Представителките на домакините Елизабет Гьоргъл и Никол Хосп пък се наредиха на четвърта и пета позиция, на косъм от място в тройката. Лидерката за Световната купа Мария Рийш пък финишира шеста в днешното Супер-Г.

С днешното си второ място Вон остана начело за малкия кристален глобус в дисциплината, след като вече има 180 пункта, Мария Рийш е втора със 120, докато Лара Гут е трета със 100.

В генералното класиране Рийш е начело с 923, но Вон вече намали доста пасива си, след като има 827. Лизи Гьоргъл с 565 е на трето място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации