RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Непобедимият Бьо спечели масовия старт в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
17:48, 9 яну 2011, Автор: , Преглеждания:68

Водачът в Световната купа по биатлон Тарйей Бьо спечели първия масов старт за сезона в немския зимен център Оберхоф. Младият норвежец за пореден път доказа класата си в ожесточената надпревара и въпреки двете си грешки от положение „прав” извоюва първото място. Най-близко до времето му от 39:51,3 мин. бе неговият сънародник и най-голям претендент Емил Хегле Свендсен, който направи три грешки и завърши само на 2,4 секунди зад него. Трети остана руснакът Иван Черезов, който също допусна две грешки и завърши едва на 4,1 секунди зад победителя.

Своето историческо участие в масовия старт имаше и България. Красимир Анев, който бе 24-ти за Световната купа, направи само една грешка на огневия рубеж – във втората стрелба от положение „легнал”, но завърши предпоследен от 30-те стартирали биатлониста днес. Това бе първи старт от началото на годината за Краси, но все още не бе възстановен напълно от заболяване в края на 2010 г. Той изостана на 3:47,5 мин. зад победителя днес и изпревари единствено швейцареца Бенямин Вегер.

Призовата шестица се допълни от най-силния французин от началото на сезона Мартен Фуркад, който направи 2 грешки и завърши на 14,3 сек. зад Бьо. За радост на многобройната публика Михаел Грайс завърши на пето място със закъснение от 19,1 сек. зад лидера и 3 грешки в стрелбата. Призовото шесто място малко изненадващо извоюва руснакът Андрей Маковеев, който направи две грешки на огневия рубеж и завърши на 24,1 сек. зад Тарйей Бьо.

Изключителната спортна форма на двамата норвежци Бьо и Свендсен бяха решаващ фактор за тяхното представяне днес. Оле Ейнар Бьорндален, обаче, имаше разочароващ старт днес и завърши на 21-во място с 4 грешки. Победата за Бьо бе втора в Оберхоф, след като спечели и спринта.

За 29-тото си място днес Красимир Анев спечели 12 точки и вече е на 26-то място за Световната купа. Начело в генералното класиране няма промени и първите три места са окупирани от норвежци. Лидер продължава да бъде Тарйей Бьо с 449 т., втори е Емил Хегле Свендсен с 394 т., а трети е Оле Ейнар Бьорндален с 304 т.

снимка: AP Photo/Jens Meyer

Оставете коментар

Автор

Петър Радичков

Подобни публикации